CORECȚIE LAC

     Corecția lacului înseamnă înlăturarea sau diminuarea permanentă a defectelor lacului caroseriei cum ar fi zgarieturile mai adânci, dar care nu au trecut de suprafața lacului, zgarieturile fine (pânză de păianjen și hologramelor lacului).

     Corecția lacului se face prin mai multe etape de polishare a lacului, se pornește de la o pastă tip compound sau abrazivă în combinație cu un pad de lână, microfibră sau pad din burete abraziv pentru a înlătura sau diminua defectele majore ale lacului.
     După această etapă de înlăturare a defectelor urmează cel puțîn încă 2 sau 3 etape diferite cu alte tipuri de paste și pad-uri pentru eliminarea tuturor zgarieturilor fine și pentru a reda un luciu intens vopselei.

     Dar până a începe procesul de corecție a lacului mai întâi trebuie parcurgem minuțios câteva etape pt a pregăti suprafața lacului.
     Prima etapă, spălarea în detaliu a mașinii, a zonelor unde mizeria își face loc(mânere, chedere, carenaje, grile, embleme, etc) tocmai pentru a evita ca particulele de mizerie ajungă pe vopsea în timpul procesului de polishare.
     Tot în această etapă vom curăța în detaliu și jantele mașinii.

     După etapa spălării vom trece la etapă de decontaminare a suprafeței lacului mașinii.
     În această etapă vom înlătura în totalitate contaminanții lacului cum ar fi: bitumul, gudronul, rășina de la pomi sau particulele de fier care sar din plăcute și discuri.

          După ce am spălat bine mașina, am decontaminat-o cu atenție și am uscat-o cu grijă urmează o altă etapă esențială și anume degresarea lacului cu o soluție pe bază de alcool izopropilic pentru a obține o suprafață netedă și lipsită de orice contaminant.

     După ce am încheiat toate etapele de polishare mașina v-a fi din nou spălată și degresată pentru a ne asigura am eliminat toate rezidurile lăsate de pasta de polishat.