DETAILING EXTERIOR

     Detailing-ul exterior înseamnă curățarea și protejarea tuturor suprafețelor de la exteriorul mașinii.

     Tot acest proces pleacă de la o spălare în detaliu a mașinii.
     Dacă mașina este încărcată de mizerie se spală întâi cu un jet de apă pentru a îndepărta murdăria și după se aplică o spumă activă pentru a îndepărta restul murdăriei.
     Se curăță jantele împreună cu avelopele și carenajele cu substanțe dedicate.

     După prespălare se aplică iar spumă activă și se spală caroseria cu o mănușă de microfibră, se pensulează în toate zonele imposibil de ajuns cu o mănușă.
Exemplu: în jurul emblemelor, trim-urilor, în grile și în jurul lor.
     Se curăță și în locașul de alimentare cu combustibil și pe interiorul ușilor și a haionului în zona balamalelor și a chederelor.

     După ce a fost pensulată mașina în detaliu se clătește.
     În timpul spălării caroseria și jantele sunt decontaminate chimic pentru a asigura o suprafață de lucru curată pentru alte servicii.

     După ce mașina a fost spălată se șterge cu un prosop de microfibră dedicat și se usucă caroseria cu o suflanta cu aer cald care ajută la îndepărtarea apei ascunse în zonele de îmbinare a elementelor caroseriei pentru a evita scurgerea apei în timpul procesului de polishare.

     Pentru a asigura o suprafață curată de lucru, vopseaua mașinii se decontamineaza mecanic cu argilă și lubrefiant.

     În funcție de starea vopselei se face un polish sau o corecție a lacului.

     Imediat ce am terminat de polishat vom pregăti și suprafețele vitrate, adică le vom decontamina cu o pastă și un pad dedicat.

     După toate aceste procese de lucru se va spală mașina cu spumă activă și se va repetă procesul de ștergere și uscare.
     Înainte de aplicarea unei protecții pe baza de ceară sau ceramică, suprafața caroserie se va degresa.

     De menționat faptul noi aplicăm ceramică și pe faruri, stopuri și trimuri dacă ai optat pentru o protecție ceramică pentru caroserie.

     Înainte de aplicarea protecției ceramice pe caroserie aplicăm întâi ceramică pe suprafețele vitrate (inclusiv pe oglinzi).
     Caroseria a fost lustruită și protejată, geamurile decontaminate și tratate, acum rămâne ne ocupăm și de plasticele exterioare ale mașinii care vor fi tratate cu un dressing fără silicon pentru a le proteja împotriva intemperiilor și ale reda profunzimea culorii.
     Iar la final și anvelopele primesc un tratament special.