GREȘELI ÎN APLICAREA ȘI MENTENANȚA PROTECȚIEI CERAMICE

          Sunteti dezamagit pt ca ati ales un serviciu de detailing exterior, iar protectia ceramica aleasa sau recomandata de atelier nu s-a comportat cum vi s-a spus?
          Iata cateva cele mai comune greseli in aplicare, dar si in intretinerea unei masini care are aplicata protectia ceramica.

          In cazul greselilor facute de un atelier sau de o persoana care isi aplica singura protectia ceramica sunt:
– pregatirea incorecta a suprafetei,
– se omite decontaminarea,
– polisharea(in cazul lacului lucios),
– degresarea caroseriei,
– in aplicarea protectiei ceramice se utilizeaza o cantitate prea mica de produs pentru a acoperi o suprafata mare de lucru.
– nerespectarea timpului de uscare pana cand masina poate fi din nou utilizată(12-24h).

          In cazul utilizatorului unei masini care are aplicata protectie ceramica lucrurile stau altfel.
          In primul o rand o protectie ceramica are rezistenta definita in timp sau in km parcursi de la aplicare.

          In al doilea rand sunt vizitele prea dese sau prea rare la spalatorie, spalarea cu detergenti agresivi sau care chiar nu sunt dedicati spalarii autovehiculelor.

          In cazul unei protectii ceramice pt geamuri cea mai des intalnita greseala este de utilizare a stergatoarelor uzate, noi recomandam inlocuirea vechilor stergatoare imediat dupa aplicarea unei protectii ceramice pt geamuri.

O alta greseala comuna a utilizatorilor este de a omite mentenanta pt protectiile ceramice, aceasta poate fi facuta contra cost la noi in atelier sau in alte ateliere specializate.

          Mentenanta inseamna spalarea masinii cu un sampon dedicat, cu ph neutru si care ajuta la mentinerea proprietatilor protectiei ceramice.

          Iar cea mai mare greseala care poate fi facuta de un utilizator este sa nu respecte perioada de uscare a protectiei ceramice.

          Protectia ceramica are nevoie de 12-24 ore timp uscare imediat dupa aplicare, in aceste interval de timp se usuca pana la 80%, iar in urmatoarele 14 zile ceramica se usuca pana la 100%, timp in care masina nu trebuie sa fie spalata cu nici un fel de detergent.

          Acesti timpi de uscare trebuiesc respectati pentru a obtine un strat de inalta protectie.